Kolekcija Lotus

 

Inspiracija

Navadno v vseh svojih projektih izhajam iz narave. V zadnjih letih pa se poleg narave težko distanciram tudi stanju v katerem se družba trenutno nahaja.

V tokratni kolekciji sem izhajala iz rože. Rože, ki je poleg svoje lepote drugačna še v nekaterih drugih lastnostih, ki jim z lahkoto najdemo vzporednice.

Gre namreč za lotus. Meni zelo ljuba roža, ki pa ima tudi tudi simboličen in mitološki pomen.

Kaj je pri njej tako zanimivega in drugačnega? V mnogih kulturah velja za sveto rožo. Rožo, ki se vsak dan rodi in zvečer umre. Čeprav na površini prelepa se njene korenine nahajajo globoko pod gladino v umazanem blatu.

Tako moja kolekcija govori o novem začetku. Zgodbi, ki se rojeva. Čeprav morda na prvo žogo ne iz neke popolnosti, bo nastalo nekaj lepega kar bo marsikoga pustilo odprtih ust.

1
2
3
 

Nastajanje kolekcije

Vsaka kolekcija mi vzame ogromno časa. Tu gre v veliki meri moj prosti čas. Tokrat sem jo ustvarjala približno pol leta.

Najpomembnejše kar bi rada poudarila je, da ustvarjena v celoti iz las. Želela sem ustvariti vidno in prepoznavno obliko. Tako je nastala prva frizura.

Posebnost te kolekcije je, da sem najprej ustvarila lasni papir, ki sem ga kasneje lahko natančno oblikovala v ostre oblike lotusa.

Ker frizure ne podpira nobena lasulja sem veliko časa namenila tudi sami podlagi, ki sem jo morala oblikovati tako, da je bila nosljiva in udobna. Sama teža las je kar velika saj sem pri izdelavi uporabila ogromno las, zato je težavo predstavljala tudi sama fiksacija. Konec koncev se mora model, ki ga nosi tudi prosto gibat, da lahko izdelek preko fotografije in filma tudi lepo predstavimo.

Druga frizura je nastala kar malo po naključju. Moj cilj je bil, da ustvarim zavihane cvetove. Nastali pa so cvetovi cikcakaste oblike, kar mi je bilo na koncu še bolj všeč. Pri tretji pa sem želela ustvariti manjše liste. Liste, ki jih najdemo pri belem lotusu.

Na koncu je celotna kolekcija Lotus izpadla raznolika kot najdemo raznolike cvetove pri tej prelepi rastlini.

4
5
6
 

Moje želje v prihodnje

Ustvarjati, ustvarjati  in še enkrat ustvarjati. Pokazati, da je frizerstvo lahko več kot samo škarje in glavnik. Da se je frizer lahko umetnik, ki se izrazi preko las. Da lahko govori zgodbo tako kot to počnejo pisatelji in slikarji.

Upam, da se preko let teh mojih izdelkov, ki jih skrbno hranim nabere toliko, da bi jih lahko enkrat na lutkah razstavila v galeriji in bi preko njih ljudje začutili moja razmišljanja in poglede skozi čas v katerih so bili ustvarjeni.

7
8
9

KUTIKULA Hair Studio

Žanova ulica 3
4000 Kranj
+386 40 296 893


Odpiralni čas

 • PON
  11.00-17.00
 • TOR
  12.00-19.00
 • SRE
  11:00-17.00
 • ČET
  12:00-19:00
 • PET
  12:00-19.00

Ostale dni in ure: po dogovoru

Spletna stran za boljše delovanje uporablja t.i. piškotke (več o tem). Ali se strinjate z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik?    

Strinjam se